2020. március 9.  |  19 óra

Helyszín:
Csepel Színház – Csepeli Munkásotthon
1215 Budapest, Árpád u. 1.

Jegyárak:
Felnőtt: 3000 Ft és 2500 Ft
Támogatói jegy

14 éves kortól

jegyvásárlás

Az Else Klink Ensemble euritmia-előadása

A Waldorf iskolák és pedagógia 100. évfordulójára

Az Else Klink Ensemble új előadása, melyet a Waldorf-iskolák és pedagógia 100. évfordulója ihletett, és amely Selma Merbaum, Peter Handke, Nelly Sachs, Gustav Mahler, Wolfgang Amadeus Mozart és Leos Janacek művei alapján készült, teljes egészében a gyermeklétnek és a felnövekedés folyamatának szentelték. Megjelenik benne a gyermeki játék, a gyermek rácsodálkozása a világra, a kérdezés, az élet próbái, valamint az ifjú ember erőfeszítései, hogy megtalálja és meghatározza önmagát.

A 16 éves Gustav Mahler zeneműve nyitja meg a programot, melynek címét a 17 éves Selma Merbaum egyik verséből kölcsönözte, amelynek címe az előadás címét is adó „Élni szeretnék…”. A vers megrázó szimbóluma egy reményekkel teli gyermekkornak, melyet az életnek szentelnek, és egyben mindannak, ami súlyosan fenyegeti azt. Peter Handke két szövege a gyermeki lélek értékeire, kincseire kérdez rá, és hogy hogyan maradhatnak ezek hatékonyak a felnőtt emberben is.

A program felvonultatja ennek az egészen fiatal színpadi művészetnek, az euritmiának minden művészi sokszínűségét és kifejezőerejét.

Európa legnagyobb színpadieuritmia-társulata Budapesten