Helyszín:
Csepel Színház – Csepeli Munkásotthon
1215 Budapest, Árpád u. 1.

Jegyárak:
Felnőtt: 2500 Ft
Gyermek: 1000 Ft
Támogatói

Jegyvásárlás:
Napfényes Élet Alapítvány
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
Tel.: 06 1 311-9999
Mobil: 06 30 311-9999
Nyitva:
Hétfő: 10-16
Kedd: 8-18
Szerda: 8-16
Csütörtök: 8-18
Péntek: 10-16

jegyvásárlás

MESEEURITMIA-ELŐADÁS 3 RÉSZBEN

A háromféle nyelv
A Fiú útra kél. Apja elküldi a gyermekkor paradicsomi kertjéből, hogy megtanulja az Élet leckéit. Tanítómestereitől hazatérve minden alkalommal csupán egy-egy állat nyelvét sajátítja el, amit apja, az öreg gróf kevésnek talál. Eltaszítja, kitagadja, az életét akarja venni, de a Fiú az Isteni Gondviselésnek köszönhetően megmenekül. Innen indul az igazi kaland, a valódi Keresés, ahol a Fiúnak ki kell állnia a próbákat, és meg kell találnia a helyét a világban. Útja során segítőivé válnak a kutyák, a békák és a galambok, hogy valóban megtalálhassa a kincset. Legnagyobb segítője azonban a saját szíve és bátorsága, hogy hagyja magát vezetni. Vajon megtalálja-e az új atyát és a feladatot, ami rá vár, hogy betöltse?
A szegény ember hegedűje
A mesék az emberiség legnagyobb bölcsességeit hordozzák évezredek óta, és ezek a kincsek mindenki számára elérhetőek. A „Szegény ember hegedűje” című népmese a Király és a Királyné birodalmába repít bennünket, mely valójában a mi belső világunk. Ebben az országban ők ketten ugyan szeretetben és békességben élnek egymással, de gyermekeik lelkében mégis felüti fejét az irigység és a keserűség. Annak ellenére, hogy a mese sok drámaiságot hordoz, a történet mégis azzal az ígérettel fordul felénk, hogy örökérvényű jelentősége és megváltó ereje van a megbocsájtásnak és a kegyelemnek, melyek újra visszaemelhetnek bennünket a Király és a Királyné szívébe.
A mindent látó királykisasszony
Egy Grimm-mese arról, hogy az életben kapott próbatételekhez segítségre van szükségünk. Egyedül nem megy. S ha eltudjuk fogadni, jobb esetben be tudjuk fogadni a segítséget, akkor elnyerhetjük a jutalmat: miénk lesz a királylány keze s ezzel egész birodalma. A történetben rejlő bölcsesség, hogy a mindentudás és mindentlátás tornyában egyedül üldögélni csukott szívvel mit sem ér. A tudás ablakai mellett a szív ablakát is ki kell tárnunk, hogy az igazi élet ránk találjon!
Erről szól a meseszál, száll a mese már, nyisd ki szíved ablakát, ott a kincsed vár!