A Szófia Művészeti Egyesület 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy az Euritmia és egyéb kapcsolódó művészeti ágak területén folytatott tevékenységek által művészeti értéket teremtsen és adjon át. Tagjai olyan, az Euritmia felé elkötelezett emberek, akik életükben közös céljukként ismerték fel az Euritmia gyakorlását, és e művészet megnyilvánulásának segítését a világban.

Az Egyesület története 2000. idejére nyúlik vissza, amikor első tagjai önképző tevékenységbe kezdtek az Euritmia mellett a geometria, a formarajz, a festészet, a szobrászat, a növénytan, a zene, a színpadi művészet, a beszédművészet és az embertan területén. Mindezeket elsősorban a mozgás szempontjából vizsgálták. A csoport olyan, már hivatásukat gyakorló, felnőtt emberekből áll, akiknek a művészet területén is van egyfajta jártasságuk. Az Euritmia mindannyiuk számára választ adott addig megválaszolatlan kérdéseikre, és betöltött számukra egy űrt, ami korábban egyetlen más művészet gyakorlása által sem történt meg. Az éveken át tartó közös tevékenység hívta életre az Egyesületet.

A csoport első nagyszabású színpadra lépése 2011. áprilisában Temesváron volt a Csodaszarvas nyomában című darabbal. Ezt az alkalmat rövid időn belül két újabb előadás követte a kecskeméti Katona József Színházban és a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Házban.

Egyesületünk tagjai